Bloglarımız

Anasayfa/Blog

Boya Ustası

2021-05-10 | Alçı Boya İşleri Kategorisi

Boya Ustası

 

Boya Ustası Türkiye

Yeni bir ev aldınız veya oturduğunuz evi boyatmak istiyorsunuz. Ya da evinizi, ofisinizi tadilat yaptırdınız ve boyatmak istiyorsunuz. Eğer bu işler kendi elinizden gelmiyor ise iyi bir boya ustası ankara, boyacı ustası bulmanız gerekir.

Peki iyi bir boya ustası ankara seçerken nelere dikkat edilmeli. Gelin bu konuyu birlikte gözden geçirelim.

Kaliteli bir boya badana için ne yapmak gerekir?

Öncelikle boyası yapılacak alanın tespiti ve bu alanda neler yapılacağı konusuna dikkat etmek gerekir. Neler yapılacağı konusuna gelince; duvar kazınıp alçı yapılacak mı? Hangi renge boyanacak? Kaç kat boyanacak gibi soruların cevabı hazır olmalı. Daha sonra iş, bu işleri teslim edeceğiniz ustayı belirlemeye kalıyor.


En iyi boya ustalarına ulaşmak için E-tadilat.com üzerinden Alçı Boya İşleri Bölümünden hizmet talebinde bulunabilirsiniz. Hizmet talebinde bulunmak için Teklif Al


 

Boya ustası seçerken nelere dikkat edilmeli?

Öncelikle boya badana işi kolay gibi görünse de, hiç de sanıldığı gibi değil. Bu iş için eğer kendiniz yapamıyor iseniz gerçekten işinin ehli, ne istediğinizi anlayabilen bir usta seçmelisiniz. Peki, iyi bir boya ustası seçerken nelere dikkat etmeli ve ustadan neler istenmelidir? Ustanıza planınızı ve isteğinizi anlattıktan sonra;

·         Kaç kat boya yapılacağı hususu sorulmalıdır. Eğer bu konuda uzman değilseniz ustanın teklifini muhakkak alın ve bir yere not edin.

·         Boyamak istediğiniz zeminin boya rengini belirtmelisiniz.

·         Boyanın kalitesi çok önemlidir. Usta çok iyi de olsa kalitesiz bir boya ile güzel bir işin ortaya çıkmayacağı muhakkaktır. Bu yüzden güvenilir ve kaliteli bir markayı tercih etmeli ve bunu ustaya belirtmelisiniz.

·         Ustanıza neler istediğinizi anlattıktan sonra, diğer detaylar ve boya badana işleri için hangi işlemleri yapacağı sorularak her bir işlem için maliyet hesabı çıkartmalısınız.

·         Ustanızın kalitesini ölçmek adına daha önce yaptığı işler hakkında ön fikir edinmeye bakın. Eğer tereddüdünüz var ise dijital çağda yaşadığımız bu ortamda daha önce yaptığı çalışmaların görsellerini, eğer kullanıyor ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı çalışmaları referans olarak görmek isteyebilirsiniz.

·         Ustanızın işi ne kadar sürede yapacağı konusunda konuşmalısınız.

·         Karar vermek için acele etmeden, yukarıdaki sayılan temel konuları yeterince usta ile görüştükten sonra kendi maliyet ve süre analizinizi yapabilirsiniz. Böylece size en uygun ve en hesaplı işi çıkartabilirsiniz.

·         Daha sonra bir hak kaybına uğramamak adına gerekirse ustanız ile bir sözleşme yaparak işe başlayabilirsiniz.

·         Boya işleminden sonra meydana gelebilecek, kabarma, aşınma, soyulma ve boyada dökülmeye karşı ustanızdan garanti isteyebilmelisiniz.

·         Genel olarak iş bitiminde para ödemek üzere anlaşmak en doğru yoldur. Ancak ille de önceden ödemeniz gereken bir rakam var ise toplam maliyetin %15 - 20 si kadar bir tutar önceden ustaya ödenebilir.

Genel anlamda bir boya ustası ankara seçerken nelere dikkat etmeli konusunu irdelemeye çalıştık. Dilerseniz e-tadilat.com üzerinden en iyi boya ustası veya en iyi boya badana ustalarına ulaşmanız mümkün. Hepsi onaylı olan ustalarımız yukarıda saydığımız özellikleri size zaten tekliflerinde vereceklerdir. Aşağıdaki alandan talep açarak hayatınızı renklendirecek bir dünyaya siz de merhaba diyin.

E-tadilat.com üzerindeki diğer hizmetlerden yararlanmak için hizmetlerimiz sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

E-tadilat ve tadilat dünyasındaki güncel gelişmelerden haberdar olmak için instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Kategorinin diğer konuları

Boya Ustası blog-post