Bloglarımız

Anasayfa/Blog

Ev Tadilat Dekorasyon İçin Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

2021-05-10 | Ev Ofis Genel Tadilatı Kategorisi

Ev Tadilat Dekorasyon İçin Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

 

Ev Tadilat Dekorasyon İçin Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

Evlerimiz, evlerimizde kullanılan malzemeler zamanla eskiyor, ya da modası gerçekten geçmiş oluyor. Yada yeni taşınacağımız bir ev için ev tadilat dekorasyon yapma ihtiyacı görebiliyoruz. Yaşadığımız mekanları tadilat ile daha konforlu hale getirmek yaşadığımız hayatın kalitesini de arttırıyor. Zaman değiştikçe ihtiyaçlar da değişiyor ve ev modelleri ya da evin için de kullandığımız  eşyalar, duvarlar, mutfak, odalar ve bir çok şeyin yeniden dizayn edilmesi hayata ferahlık katıyor.

Peki bu yenileme yani tadilat ve dekorasyon işin nasıl yapmalıyız. Hangi sırada ve hangi önceliğe göre hareket etmeliyiz. Anlaştığımız bir ustaya mı bırakalım, ya da kendimiz mi planlayalım. Hangisi daha ekonomik, ya da hangisi istediğimiz ortamı oluşturmak için bize daha doğru gelecek. Bunu tartışmak gerekiyor.

Nereden Başlayalım?

Planlamayı neye göre yapmak gerekiyor, nereden başlamalı?

Planlama

Öncelikle nelerin yapılacağı, nelerin elde geçeceği konusunda gerçekten bir çalışma yapmak gerekiyor. Yapılacak çalışmayı kategorilere ayırmak ve her bir kategori için ayrıca çalışma yaparak bu kategoride hangi malzemeye ihtiyaç olunduğunu ve usta gerekiyor mu, ya da başka yapılması gereken işler var mı? Bu soruların her birinin yazılı olarak bir not defterinizde durması gerekiyor.  Gerçek bir maliyet hesabının çıkartılması bu yapılacak çalışmaya bağlıdır.

Bütçe

Zannediyorum öncelikle bütçe konusunu dikkate almalıyız. Tadilat için ayırabileceğimiz bütçe ne kadar? Tadilat masrafları ilk başta düşündüğümüz rakamlardan çok daha fazlasına mal olabiliyor. Bu yüzden bütçenizi doğru planlamak her şeyden önemlidir. Bütçenizi dikkatli kullanayım derken kalitesiz malzeme ya da işinin ehli olmayan kişilere yaptırarak daha çok zarar etmeyin.

Fiyatlar konusunda internet üzerinde yeterince araştırma  yapma şansımız var. Nelerin alınacağı belli ise öncelikle bu konuda bir yere bağlı kalmadan bir çok yerden fiyat alarak kıyaslama yaparak bizim için en iyi ama en ekonomik olan ürünü bulabiliriz.

İşinin ehli ustalar ile çalışma

Bu galiba maliyet hesaplama kadar önemli bir konu. Elbette ki her şeyi tek başınıza yapamazsınız. Bunun için profesyonel hizmet veren bir ekibe, kişiye, ustaya ihtiyacınız muhakkak olacak. Bunun için de gerekli araştırmayı yapmalı ve en uygun ekibi ya da kişiyi bulmalısınız.

Profesyonel bir iç mimar size belki de düşündüğünüzden daha az masraf yaptırarak hayalinizdeki konfora ulaşmanızı sağlayabilir. İşinin ehli bir usta yaptığı işi kaliteli yaparak aynı yerin tekrar tekrar tadilattan geçmesinin ve masraf yapılmasının önüne geçebilir. Bu yüzden bu önemli bir konudur.

Bu hizmet ile ilgili en uygun teklifi Teklif Al kısmında talebinizi oluşturara bulabilirsiniz.

Neyse ki gelişen teknoloji ile birlikte tadilat, tamirat, boya v.s. gibi işleriniz için en uygun teklifleri alabileceğiniz portallar da kurulmaya başladı. E-tadilat.com sitesi üzerinden yukarıda bahsedilen hizmetlerin her birisi için teklif isteyebilirsiniz. Sizin için en iyi profesyonelleri bir araya getiren e-tadilat.com aldığınız hizmetten kesinlikle memnun kalmanızı sağlar. Siz sadece ne istediğinizi anlatın. E-tadilat ile çıkacağınız yolda kesinlikle keyif içerisinde işinize devam edeceksinizdir.

Güncel makalelerimizden haberdar olmak için instagram sayfamızı takip edebilirsiniz.

Kategorinin diğer konuları

Ev Tadilat Dekorasyon İçin Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir? blog-post