Bloglarımız

Anasayfa/Blog

Ev Tadilatında Usta Seçimini Nasıl Yapmalıyım?

2022-04-07 | Tadilat Kategorisi

Ev Tadilatında Usta Seçimini Nasıl Yapmalıyım?

Ev Tadilatında Usta Seçimini Nasıl Yapmalıyım?

Tadilatınızda çalışmak için seçtiğiniz usta veya şirketin çalışanlarını kapsayacak sorumluluk sigortası olup olmadığını kontrol etmenizi öneririz.

 

Size sunulan teklifleri veren hizmet sağlayıcınız hakkında daha önce yaptığı işleri, müşteri yorumlarını inceleyerek, deneyimlerini öğrenebilirsiniz.

 

Tadilat projelerinizin büyüklüğüne göre kafa karışıklığınızı giderecek ayrıntılı mimari planları önceden görmelisiniz. Tadilat planları evde yapısal bir değişiklik, sıhhi tesisat hareketi, elektrik bileşenleri veya gaz hatları içeriyorsa, projeniz bir izin gerektirir. Bunun için hizmet alacağınız usta veya işletmenin bu izinleri alması bu işlemlerde yetkili olması gerekmektedir.

 

Sözleşme yapmalı mıyım? Sözleşmesiz iş yapmamanızı ve seçtiğiniz usta veya şirket ile sözleşme yapmanızı öneririz. Yazılı anlaşma, işin kapsamını, kullanılacak ürünleri ve bütçeyi ana hatlarıyla belirtir. Sözleşme, proje planlarından farklıdır. Sözleşmenizde esnafa ödenecek bütçenin kapsandığından emin olun.

 

Tadilat için kullanılacak malzemeleri siz seçmelisiniz. Seçilen malzemelerin kalitesi veya fiyatındaki herhangi bir değişiklik bütçeyi etkileyebilir, bu nedenle ne seçtiğinizin farkında olmalısınız. İyi bir hizmet veren, seçimlerinizi kolaylaştırmaya yardımcı olabilir. Tadilat işlemlerinizi yaptıracağınız hizmet verene bu süreçte size nasıl yardımcı olacaklarını önceden sorun.

 

Tadilatınız sürecinde değişiklik yapılması gerekirse ne olur? Sizinle hizmet veren arasındaki açık iletişim çok önemlidir. Yaptığınız değişikliklerin genel memnuniyetiniz üzerinde büyük bir etkisi olabilir. Sürprizlerle karşılaşmamak için tadilat işlemlerinin her adımında hizmet veren ile iletişim kurabileceğinizden emin olun.

 

Herhangi bir ev tadilatında, tadilat işlemleri sürecinde sürprizler ve/veya zorluklar olması kaçınılmazdır. Size her şeyin mükemmel olacağını vaat eden herhangi bir usta veya şirket, çoğunlukla beklenmeyenlerin gerçekleştiğini bilecek kadar tecrübeli olmayabilir.

 

Seçtiğiniz hizmet veren proje öncesi aşamada sizinle etkin bir şekilde iletişim kurmuyorsa, projeniz başladığında iletişimin daha iyi olması pek mümkün değildir. Bu nedenle tadilatınız için seçtiğiniz kişiye kafanızdaki soruları sormaktan çekinmeyin.

Kategorinin diğer konuları

Mutfağımı Yenilemeden Önce Kendime Sormam Gerekenler Neler? blog-post
Ev Tadilatında Usta Seçimini Nasıl Yapmalıyım? blog-post
Anahtar Teslim Ev Tadilatı Nedir? blog-post
Tadilat Çeşitleri Nelerdir? Tadilat Hizmetlerimiz Neleri Kapsamaktadır? blog-post